lunes, 18 de agosto de 2008

EL DÉU DE LES COSES PETITES

AUTORA: Arundhati Roy

Ahir vaig acabar aquest llibre i em va saber greu. És un llibre esplèndid amb una magnífica traducció al català de Pep Julià.

Aquesta és la memorable història de tres generacions d'una família de l'estat de Kerala, al sud de l'Índia, que es dispersa al llarg del món i es retroba a la terra natal. És la història de la nena anglesa Sophie Mol, ofegada al riu, que va marcar amb la seva mort accidental les vides de les persones implicades. La de dos bessons - Estha i Rahel - que van viure 23 anys separats. La d'Ammu, la mare dels bessons, i els seus amors adúlters i furtius. La del germà d'Ammu, marxista educat a Oxford i divorciat d'una dona anglesa. La dels avis que de joves van cultivar l'entomologia i les passions prohibides. Aquesta saga familiar és una mena de feliç festí literari en què es barregen l'amor i la mort, les passions que trenquen tabús, la lluita per la justícia i la pèrdua de la innocència.

Cada paraula, cada frase... s'han de païr. La descripció és d'una gran bellesa i realisme. Es barregen passat i present i si no s'està ben atent a la lectura passen moltes coses per alt. És un llibre que s'ha d'agafar possant-hi els cinc sentits.

2 comentarios:

Jordi dijo...

Vaig llegir aquest llibre fa uns anys i em va agradar molt.El recomano a tothom

Feels like Rome dijo...

Ya me han recomendado ese libro un par de veces... Tendré que leerlo porque tiene muy buena pinta.

www.feelslikerome.blogspot.com