jueves, 15 de mayo de 2008

DE PART DE LA PRINCESA MORTA

Autor: Kenizé Mourad

La princesa Selma, exiliada de Turquia quan encara era una nena, va emprendre un camí de sorpreses i inquietuds constants, passant pel Líban i l'Índia fins arribar a França al començament de la segona guerra mundial. Va ser una vida fugaç, dramàtica i alhora fascinadora. A París va infantar una nena, que seria precisament el seu fruit més valuós: l'autora d'aquest llibre.
Novel·la històrica, narrada d'una manera molt viva i realista, reflecteix amb gran interès i mestria els ambients i les idiosincràsies específiques de la cort otomana, del poble libanès i de l'Índia dels rajàs, plena de grandesa i de misèria a la vegada. Al mateix temps, s'hi descriu de forma minuciosa la rica personalitat d'una dona que viu tots els esdeveniments amb un humanisme profund, capaç de superar tots els fanatismes, siguin de la mena que siguin. Gran humanitat i autèntic feminisme constitueixen, al capdavall, una personalitat concreta que, al llarg de la mateixa Història, caracteritza tant la mare com la filla, tant la protagonista com l'autora de la novel·la, escrita sens dubte amb ploma senzilla, però amb trets innegables de veritable literatura.

Opinió personal: Un llibre increïble que et transporta per diferents cultures mitjantçant una història realment emocionant.

No hay comentarios: